bezoek en ontdek

de omgeving van Bruinisse

Het karakteristieke vissersdorp Bruinisse ligt op het eiland Schouwen-Duiveland, op rijafstand van de randstad maar ook goed bereikbaar vanuit Duitsland en België. Tijdens je verblijf zijn er verschillende activiteiten en bezienswaardigheden waar je de dagen mee kunt vullen. Om je goed voor te breiden hebben wij de populairste en belangrijkste plaatsen, evenementen en activiteiten voor je op een rijtje gezet. Van een bezoekje aan het Watersnoodmuseum tot het bezoeken van de Deltawerken en van wijnproeven bij de Kleine Schorre tot heerlijk dineren bij Brasserie Sailor’s Inn.

Watersnoodmuseum

In het Watersnoodmuseum wordt over de watersnoodramp van 1 februari 1953 en de tijd hierna verteld. Een indrukwekkende tentoonstelling, gevestigd in de daadwerkelijk gebruikte caissons.

Brusea

Het Brusea is een reconstructie van een visserswoning uit de 18e eeuw en toont het leven en werken van een mosselvisser uit Bruinisse. Een mooi stukje geschiedenis van Bruinisse.

Jachthaven Bruinisse

De Jachthaven in Bruinisse is een bijzondere bestemming, van het zeilen met een huurboot tot een compleet dagje strandplezier. Ook vind je hier verschillende restaurants en horeca gelegenheden!